Kindertent en bouwspeelgoed: een wereld van creativiteit en verbeelding


Dit speelgoed is vooral belangrijk voor kinderen van 4 tot 12 jaar, omdat dit de leeftijd is waarop basisvaardigheden en vaardigheden worden ontwikkeld.


Fantasy Forts MEGA bunkerbouwset
De Fantasy Forts bunkerbouwset is een soort kindertent waarmee kinderen hun eigen bunkers kunnen bouwen. Er zijn geen montage-instructies, omdat het de bedoeling is om kinderen hun fantasie te laten gebruiken om hun eigen fantasie te bouwen. De set kan worden gecombineerd met ander speelgoed en meubilair om de creativiteit van de kindertent tot onbegrensde mogelijkheden uit te breiden.


De MEGA bunkerbouwset is net zo eenvoudig als een kindertent en bevat:

 • 32 panelen (24 zonder ramen en 8 met ramen), dat zijn er ruim 10
 • Elk paneel meet 56 cm x 56 cm.
 • 32 hoge rails.
 • 1 rol klittenband, deze moet in 72 stukken van 16 cm lengte worden gesneden.
 • Gebruiksaanwijzing.

Het materiaal is van hoge kwaliteit: 5-laags golfkarton. Hierdoor zijn de elementen stijf genoeg om een ​​muur of dak te vormen, maar licht genoeg om zelfs door een klein kind gemakkelijk te hanteren. Uit feedback van klanten blijkt dat het product, zelfs bij intensief gebruik, een lange levensduur heeft en niet zal scheuren of kromtrekken, waardoor het precies doet wat de foto's beloven.

Het belang van speelgoed bouwen
Het bouwen van speelgoed zoals de kindertent ontwikkelt niet alleen de handvaardigheid, maar ook het ruimtelijk denken, logische vaardigheden en creativiteit. Kinderen hebben de mogelijkheid om hun eigen werelden te creëren, wat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van hun onafhankelijkheid en probleemoplossende vaardigheden.


Het Fantasy Forts speelgoed als kerstcadeau
Bunkerbouwspellen, zoals Fantasy Forts, zijn een populair cadeau met Kerstmis. Veel ouders kiezen ervoor om het samen te kopen voor de kleuterschool, vooral als er niet genoeg ruimte in huis is.


Deze kindertent is een geweldige manier om kinderen tijdens de winter bezig te houden en tegelijkertijd hun vaardigheden te ontwikkelen.
Lees onze andere inhoud over kerstcadeau-ideeën!


Bouwspellen zijn een uitstekende manier om de creativiteit, het ruimtelijk denken en het probleemoplossend vermogen van kinderen te ontwikkelen. Hier zijn enkele populaire bouwspellen die zich specifiek richten op het ontwikkelen van creativiteit:

 1. Fantasy Forts: Met het bunkerbouwspel Fantasy Forts kunnen kinderen hun eigen kleine bunkers bouwen met het gemak van een kindertent. Er zijn geen montage-instructies, het gaat erom kinderen hun fantasie te laten gebruiken om hun eigen fantasie te bouwen. Het product is gemaakt van hoogwaardig 5-laags golfkarton, wat duurzaamheid en eenvoudige bediening garandeert.
 2. LEGO : LEGO, misschien wel het bekendste bouwspeelgoed, stelt kinderen in staat alles te creëren wat ze maar bedenken uit kleine plastic kubussen.
 3. Duplo: een kleinere versie van LEGO, ontworpen voor jongere kinderen.
 4. Magformers en Geomag: Magnetische bouwsets waarmee kinderen verschillende vormen en structuren kunnen creëren.
 5. Knex: Met flexibele staven en connectoren kunnen kinderen complexe structuren en bewegende modellen bouwen.
 6. Tinkertoy: Een set houten en plastic onderdelen om verschillende vormen en structuren te maken.
 7. Lincoln Logs: een set houten blokken waarmee kinderen kleine huizen en gebouwen kunnen bouwen.
 8. Playmags: magnetische tegels waarmee kinderen driedimensionale structuren kunnen creëren.
 9. Zoob: mobiel bouwspeelgoed met flexibele schakels zodat de creaties die je maakt, verplaatst kunnen worden.
 10. Knikkerbanen: knikkerbanen waarmee kinderen complexe knikkerbanen kunnen ontwerpen en bouwen.

Met elk van dit speelgoed waarmee vaardigheden worden ontwikkeld, kunnen kinderen voortbouwen op hun verbeeldingskracht en creativiteit, terwijl ze hun ruimtelijk denken, fijne motoriek en probleemoplossend vermogen ontwikkelen.

Alternatieven :
Vaardigheidsspellen zijn niet alleen leuk, maar dragen ook bij aan de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Hier zijn enkele populaire spellen voor het opbouwen van vaardigheden die specifiek gericht zijn op het ontwikkelen van de verschillende vaardigheden van kinderen:

 1. Fantasy Forts : Het bunkerbouwspel Fantasy Forts ontwikkelt niet alleen creativiteit en ruimtelijk denken, maar ook teamwerk en probleemoplossende vaardigheden. Kinderen moeten samenwerken en communiceren tijdens het bouwproces.
 2. Herinnerings kaarten.
 3. Ravensburger puzzels: puzzels ontwikkelen geduld, concentratie en fijne motoriek.
 4. Montessorispellen: deze spellen bevorderen de onafhankelijkheid en het zelfsturend leren van kinderen.
 5. Orchard Toys bordspellen: Deze spellen ontwikkelen sociale vaardigheden, sequentieel denken en rekenvaardigheid.
 6. Magnetiboek: magnetisch speelgoed dat creativiteit en handvaardigheid ontwikkelt.
 7. Kits voor het rijgen van kralen: dit speelgoed ontwikkelt de fijne motoriek en oog-handcoördinatie.
 8. Balansborden: dit speelgoed ontwikkelt het fysieke evenwicht en de grote motoriek.
 9. Bordspellen zoals Family Bingo of Who's Laughing at the End?
 10. Deze spellen ontwikkelen sequentieel denken, geduld en teamwerk.
 11. Muzikale spellen zoals de ritmedrum of xylofoon: deze spellen ontwikkelen een gevoel voor ritme en creativiteit.
 12. Logische spellen zoals Rush Hour; of zwaartekrachtdoolhof. Deze spellen ontwikkelen probleemoplossende vaardigheden en logisch denken.


Elk van de bovenstaande spellen ontwikkelt een verscheidenheid aan vaardigheden en capaciteiten, waardoor de brede ontwikkeling van kinderen wordt ondersteund. Het punt is dat kinderen moeten genieten van hun speeltijd terwijl ze leren en zich ontwikkelen.

Terug naar blog