Spellen voor het opbouwen van vaardigheden: leren door te spelen

Spelen is niet alleen leuk, het is een belangrijke manier voor kinderen om te leren. Spellen voor het opbouwen van vaardigheden zijn vooral nuttig voor kinderen van 4 tot 12 jaar, omdat dit een leeftijd is waarop cognitieve, motorische en sociale vaardigheden zich snel ontwikkelen.


Wat zijn vaardigheidsspellen?


Vaardigheidsbevorderend speelgoed is een categorie ontwikkelingsspeelgoed dat specifiek is ontworpen om de verschillende cognitieve, motorische, sociale en emotionele vaardigheden van kinderen te bevorderen en te versterken. Ze zijn ontworpen om de hersenen van kinderen te stimuleren en kritisch denken, probleemoplossing, creativiteit, teamwerk en samenwerking te bevorderen. Spelletjes voor het opbouwen van vaardigheden helpen kinderen op een speelse en leuke manier te leren en zich te ontwikkelen, terwijl ze waardevolle levenslange vaardigheden leren.


Fantasy Forts: creativiteit op een nieuw niveau


De Fantasy Forts MEGA- bouwset is een geweldig voorbeeld van speelgoed om vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen kunnen eenvoudig hun eigen kleine bunkers bouwen, zonder montage-instructies. Bij het spel gaat het erom dat kinderen hun fantasie kunnen gebruiken bij het bouwen, zodat ze de meest uiteenlopende en gekke creaties kunnen maken. Het kan worden gecombineerd met ander meubilair of speelgoed en is een geweldige manier om de creativiteit van kinderen te ontwikkelen. Fantasy Forts is een selectie van moderne bunkerbouw, speciaal ontworpen voor kinderen van 4-12 jaar.


Met Fantasy Forts kunnen kinderen hun eigen bunkers bouwen, waardoor hun creativiteit wordt gestimuleerd. Er zijn geen instructies nodig; het gaat erom dat hun verbeelding het gebouw laat doen. Het spel kan gecombineerd worden met meubelen en ander speelgoed. De moderne bunkerbouwset wordt aanbevolen voor kinderen van 4 tot 12 jaar en heeft een bouwoppervlak van ruim 5 vierkante meter. De set bestaat uit 16 panelen, liften en klittenband en is gemaakt van 5-laags golfkarton voor duurzaamheid. Kinderen kunnen vrij bouwen en het speelgoed is eenvoudig in elkaar te zetten en op te bergen.


Speelgoed voor het opbouwen van vaardigheden: klantrecensies


Hieronder vindt u klantrecensies van het speelgoed:
"Een grote favoriet thuis, ongeacht het seizoen of het tijdstip van de dag. Mijn zoon viel er 's nachts in in slaap en liet de hond er zelfs lekker naast liggen."
"De kinderen zijn er dol op, eindelijk hoeven we niet meer met dekens op de bank te rommelen."
"Ze bouwen er altijd iets anders van, nooit hetzelfde."
"Er zijn een kasteel, een landhuis, een postkantoor, een ziekenhuis en een bioscoop op gebouwd, en het is een grote favoriet als mensen komen spelen."
De bunkerbouwset is deze feestdagen een zeer populaire keuze voor kerstcadeau-ideeën, vooral voor kleuters. Als er weinig ruimte in huis is om te spelen, werken ouders vaak samen om dit cadeau voor de hele kleuterschoolgemeenschap te krijgen. Tijdens de wintermaanden, wanneer kinderen minder tijd buiten doorbrengen, is dit speelgoed een geweldige manier om ze bezig te houden en tegelijkertijd hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. De bunkerbouwset is niet alleen leuk, maar is ook een van de speelgoedvormende speelgoed dat de complexe ontwikkeling van kinderen bevordert en is een geweldig kerstcadeau-idee .


Als u zin ​​heeft in dit product, klik dan hier om te bestellen!


Strategie en teamwerk: bordspellen


Bordspellen zijn niet alleen een leuk onderdeel van familiebijeenkomsten, ze zijn ook uitstekende hulpmiddelen voor het opbouwen van vaardigheden. Een goed gekozen bordspel ontwikkelt het logisch denken van kinderen, de strategische vaardigheden en het vermogen om als team samen te werken. Bijvoorbeeld Kolonisten van Catan; een bordspel waarin spelers grondstoffen moeten verzamelen en handelen terwijl ze nederzettingen bouwen. Door het spel leren kinderen plannen, onderhandelingsvaardigheden en strategisch denken.


Risico: mondiale verovering


Risk is een strategisch bordspel dat zich richt op territoriale verovering en oorlogvoering. Spelers moeten hun eigen legers leiden terwijl ze proberen verschillende delen van de wereld te veroveren. Risico ontwikkelt niet alleen strategisch denken en plannen, maar ook onderhandelingsvaardigheden en teamwerk naarmate spelers allianties smeden en strategieën ontwikkelen om te winnen.


Carcassonne


Carcassonne is een populair bordspel gebaseerd op landschapsbouw en grondverwerving. Spelers plaatsen kaarttegels op een gemeenschappelijk bord terwijl ze proberen de meest waardevolle gebieden en routes te creëren. Carcassonne ontwikkelt logisch denken, planningsvaardigheden en strategisch denken terwijl spelers proberen hun punten te maximaliseren en te voorkomen dat hun tegenstanders winnen. Teamwerk en onderhandelingsvaardigheden kunnen ook belangrijk zijn als spelers allianties smeden of overeenkomsten met elkaar sluiten.


Logicaspellen: Masters of Mind Games

Logicaspellen zijn een uitstekende manier om kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Deze spellen voor het opbouwen van vaardigheden omvatten puzzels, cijfer- en woordpuzzels en een verscheidenheid aan logische bordspellen. Logicaspellen dagen kinderen uit en stimuleren tegelijkertijd onafhankelijk denken en creatieve probleemoplossing. Met spelletjes voor het opbouwen van vaardigheden, zoals logicaspellen, kunnen kinderen op een speelse manier de mentale vaardigheden ontwikkelen die essentieel zijn voor succes op school en in het dagelijks leven.


Rollenspellen: het Real Life Play Classroom


Rollenspellen zijn een uitstekend hulpmiddel voor sociale interactie en empathie. Door middel van deze vaardigheidsspellen kunnen kinderen verschillende karakters aannemen en verschillende situaties naspelen die echte of denkbeeldige situaties nabootsen. Spellen voor het opbouwen van vaardigheden, zoals rollenspellen, helpen kinderen de perspectieven en gevoelens van anderen te begrijpen, terwijl ze hun communicatieve vaardigheden en teamwerk ontwikkelen. Met rollenspellen kunnen kinderen creatief zijn en tegelijkertijd waardevolle sociale vaardigheden en levensvaardigheden leren door middel van speelse interacties. Een breed scala aan spellen voor het opbouwen van vaardigheden zorgt ervoor dat elk kind het spel kan vinden dat het beste bij hem of haar past en zijn of haar vaardigheden al spelend kan ontwikkelen


Samenvatting


Er is een breed scala aan speelgoed voor het ontwikkelen van vaardigheden beschikbaar waarmee kinderen verschillende vaardigheden kunnen ontwikkelen. Of het nu gaat om bouwen, strategisch denken of creatieve expressie, speelgoed is een uitstekend hulpmiddel voor leren en ontwikkeling. De Fantasy Forts, bordspellen en tekenactiviteiten dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van de cognitieve, motorische en sociale vaardigheden van kinderen.

Terug naar blog